Waterscouting Cornelis de Houtman uit Gouda

Welkom in de jungle!

Elke zaterdagmiddag van twee tot vijf komt de Horde welpen bij elkaar. Samen met Akela, Kaa en andere figuren uit Jungle Book spelen ze het spel in de Rimboe. Ons prachtige lokaal ademt de sfeer van de jungle en iedereen waant zich bij binnenkomst in een andere wereld. De jongens beleven een leuke tijd, zeker ook door de enthousiaste leiding. Ze leren met elkaar spelen, ontwikkelen hun creativiteit en kunnen uitstekend hun energie kwijt in de buitenlucht. Lees hieronder hoe dat in de praktijk gaat en vergeet niet naar de foto's te kijken. Als je het ook wilt ervaren, kom dan gewoon langs!

Wat doen de welpen?

De welpen zijn jongens van 7- 11 jaar die iedere zaterdagmiddag in de 'Rimboe' spelen. De groep welpen bij elkaar heet de Horde. De Horde is onderverdeeld in vier nesten. Ieder nest heeft een leider; dat zijn de Gidsen. De Gidsen kunnen het niet allemaal alleen en daarom worden zij geholpen door de Helper. Onder leiding van een enthousiast team is iedere zaterdag een feest. Ieder leidinglid heeft een naam van een jungleboek figuur. Zoals; Jacala (krokodil), Rikki (vosaapje), Akela (wolf) Tabaqi (jackhals), Chikai (springrat) Kaa (slang) en Shanti (het vriendinnetje van Mowgli). De Rimboe is het leefgebied van deze figuren en het spelgebied voor de welpen. Helaas hebben wij nog steeds geen eigen Rimboe maar gelukkig wel de Goudse Hout achter ons lokaal. Het hele jaar door spelen wij hier, behalve in de schoolvakanties. In schoolvakanties hebben wij alleen de laatste zaterdag opkomst. De laatste week van de zomervakantie staat in het teken van 'zomerkamp'. 

Zomerkamp

Zomerkamp is een hele week spelletjes doen en plezier maken in een gebied met bossen, duinen, open plekken, lage bosjes, water enz. Meestal huren we een lokaal van een andere Scoutinggroep ergens in Nederland. Deze week staat in het teken van een thema dat de opkomst voor de zomervakantie bekent wordt gemaakt. In dit thema maken we de omgeving onveilig! Zomerkamp is zowel voor de welpen als voor de leiding een super ervaring! Aan het eind van de week hebben we natuurlijk een bonte avond om de week feestelijk af te sluiten. Zomerkamp is een avontuur waar naar iedere welp het hele jaar uitkijkt!

Minikamp

Minikamp is een klein kamp ergens in mei.  Meestal in het weekend met één nachtje slapen. Het is gewoon in ons eigen lokaal. Ook dit weekend staat in het teken van een thema. Sommige welpen zijn nog nooit  eerder alleen een week weggeweest en daarom is het minikamp een prima ervaring! 

Het Jungle boek

JungleboekfigurenHet Jungleboek is verhalenbundel die in 1894 is geschreven door Joseph Rudyard Kipling. Op een aantal van deze verhalen werd het spelaanbod van de welpen gebaseerd. Deze gaan over de jongen Mowgli die, als hij nog een baby is, door z'n ouders voor dood, in de jungle wordt achtergelaten, als zij worden aangevallen door een tijger (Shere Khan). Hij is echter niet dood en wordt door wolven in hun horde opgenomen en opgevoed. Klik hier om meer te lezen.


Reageer op dit verhaal:

Scoutinggroep Cornelis de Houtman

Platteweg 42a
2811 NA Reeuwijk

Klik hier voor een routebeschrijving

Verhuur (meer informatie)

Informatie over verhuur van lokalen en terrein:

Algemene informatie
Verhuurkalender

E-mail voor leiding & bestuur
Kalender voor leiding & bestuur
Bestandsbeheer voor leiding & bestuur