Waterscouting Cornelis de Houtman uit Gouda

Deze pagina is geschreven voor kinderen (en de papa's & mama's) die net lid zijn geworden van de Cornelis de Houtman.

Gefeliciteerd!!!

Je bent lid geworden van de scouting en wij hopen allemaal dat je het naar je zin blijft houden. De leiding doet daar in ieder geval flink zijn best voor. Het is misschien goed om kort wat feiten op een rijtje te zetten over ons, scouting Cornelis de Houtman.

 • We zijn een jongensvereniging; onze buren zijn meiden. Alleen de bevers en alles boven de 16 draait samen opkomst. We werken dan ook veel samen. 
   
 • Elke speltak heeft zijn eigen leiding. Dat zijn jonge mensen die in hun vrije tijd leiding willen zijn. Zij doen dat vrijwillig, belangenloos en met plezier. De meesten zijn zelf ook welp of verkenner geweest.
   
 • Er zijn meerdere speltakken: Bevers (t/m 7), Welpen (t/m 11), Zeeverkenners (t/m 16), Wilde Vaart (tot 18) & de Stam (18+).
   
 • Vrouwelijke Bevers die 7 zijn geworden, vliegen (als zij dat willen) over naar de Kabouters van de Kastanujo (onze buren). Overvliegen gebeurt twee keer per jaar.
   
 • Van ouders wordt af en toe wat hulp gevraagd; als ondersteuning van de leiding. Bijvoorbeeld het vervoer van en naar bijzondere activiteiten of een klus / snoeidag. 
   
 • Geen vereniging zonder bestuur. Ook dit zijn vrijwilligers die er lol in hebben om de scouting te ondersteunen. Wij zien altijd graag een paar ouders voor een periode van twee / drie jaar hieraan meedoen. Alles voor de jeugd.....
   
 • Wij doen ons best om de contributie zo laag mogelijk te houden, maar er zijn wat kapers op de kust. Het onderhoud van terrein en gebouwen bijvoorbeeld, is (te) veel. We zullen veel zelf en met ouders moeten doen!

Dit verhaal kan veel langer, maar dat is niet het doel. Tot slot een overzicht wat er al is gebeurd:

De inschrijf-procedure:
Het begon met een paar keer kijken. Toen twee formulieren invullen:

 1. Inschrijving
 2. Machtiging

Deze formulieren zijn behandeld door twee vrijwilligers. De machtiging door de penningmeester en het inschrijfformulier door de ledenadministratie. Je gegevens staan centraal opgeslagen bij scouting Nederland. Op onze site staat een verdere uitleg hoe je daar bij kunt. Ook krijg je een landelijk blaadje (automatisch) thuisgestuurd. Als bewijs van lidmaatschap ontvang je een scoutpas. Indien dit allemaal niet komt, informeer dan even (bijvoorbeeld met een mailtje) bij je leiding.

De rechten als lid van de vereniging staan beschreven in het huishoudelijk reglement. Het is onze taak om u op het bestaan hiervan te wijzen.

Veel plezier en bij vragen, gewoon mailen.

Namens het bestuur,

Daan Smit

"Het bestuur ondersteunt..."


Reageer op dit verhaal:

Scoutinggroep Cornelis de Houtman

Platteweg 42a
2811 NA Reeuwijk

Klik hier voor een routebeschrijving

Verhuur (meer informatie)

Informatie over verhuur van lokalen en terrein:

Algemene informatie
Verhuurkalender

E-mail voor leiding & bestuur
Kalender voor leiding & bestuur
Bestandsbeheer voor leiding & bestuur