11 -15 jaar (Verkenners)

11 – 15 jaar (Verkenners)

zaterdag, 13:30 – 18:00 uur | jongens, 11 – 15 jaar | verkenners@cornelisdehoutman.nl

De verkenners zijn avonturistische jongens tussen de 11-15 jaar. Bij de verkenners is het elke zaterdag een nieuw spektakel, waarbij het zeilen op de Reeuwijkse Plassen centraal staat. Tijdens het zeilen komt alles aan bod; spellen op het water, zeilwedstrijden, zeilvaardigheid of even lekker afkoelen op het water. Maar de pret houdt niet op bij het zeilen, zo staan ook zwemspellen, levend cluedo, onderhoud van de boten of een potje voetbal regelmatig op de agenda.

Durf jij het avontuur aan te gaan bij de verkenners, en wil je graag een keertje meelopen?

Wat doen de verkenners? Check hieronder onze instagram stories.

Activiteiten

Wekelijkse opkomst
De verkenners hebben elke zaterdag opkomsten van 13:30 tot 18:00 in de zomermaanden, en van 13:30 tot 17:00 in de wintermaanden. Elke week heeft de leiding weer een spetterend spel/activiteit bedacht dat gespeeld wordt tijdens de opkomst. Daarnaast is er ruimte om vrij te zeilen waarbij de bootsman en kwartiermeester (de oudste verkenners) de ventjes (de jongere verkenners) helpen om meer zeilvaardigheid te krijgen.

Zomervakantie
Op zomerkamp staan spel en teamwork centraal. Zomerkamp vindt plaats tijdens het begin van de zomervakantie en duurt 10 dagen lang. Tijdens het zomerkamp strijden de boten onderling voor de eeuwige roem en een gegraveerd plekje op de kampbeker. Op het kamp zitten de dagen boordevol spellen, raadselsm gezonde competitie en nog veel meer. Elk zomerkamp staat in teken van een thema waarin de verkenners door de leiding worden meegenomen op een spannend avontuur met de gekste figuren, zoals bijvoorbeeld een New Kids kamp!

CWO-kamp (zeilkamp)
Op CWO-kamp wordt er gefocust op zeilvaardigheid. Dit kamp duurt 5 dagen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie. Op het kamp zit je per zeilniveau ingedeeld en zit er een instructeur in de boot die je wegwijs maakt binnen de watersport, met nadruk op het zeilen in een kielboot. Dit kamp wordt mede-georganiseerd door onze meidengroep de Kastanujo. Dit betekent dat je met jongens en meisjes van hetzelfde zeilniveau wordt ingedeeld!

Kaagcup
De Kagerplassen zijn misschien wel een van de mooiste zeilplassen (buiten de Reeuwijkse plassen natuurlijk) van Nederland. Op de kagerplassen worden ieder jaar tijdens hemelvaart zeilwedstijden georganiseerd voor alle waterscoutinggroepen. Aan deze wedstrijden doen wij als verkenners graag mee met de oudste jongens, en dat niet zonder resultaat. Afgelopen jaren zijn er al heel wat mooie prijzen binnen gesleept met onze verkenners, we hebben zelfs een aantal keer de krant gehaald!

Mol-weekend
Tijdens de voorjaarsvakantie gaan de jongere jongens opzoek naar de Mol! Tijdens dit weekend moeten de verkenners allerlei opdrachten uitvoeren die geïnspireerd zijn op het televisieprogramma om zo geld voor de pot te verdienen. Ondertussen moeten ze er ook achter komen wie de boel probeert te saboteren. Wie als beste de test maakt en de mol ontmaskert gaat met een dikke prijs naar huis!

Vader-zoonweekend
Op vader-zoonweekend zijn niet alleen de verkenners, maar ook hun vaders welkom! Twee dagen lang organiseren we leuke spellen waarin de vaders zich van hun beste kant laten zien, terwijl de verkenners bewijzen wie er nou echt de stoerste man in huis is. Dit evenement met één overnachting is ook een uitgelezen kans voor de vaders om beter kennis te maken met het leidingteam.

Regionale zeilwedstrijden
In het najaar vinden er altijd Regionale zeilwedstrijden plaats. Zaterdag en zondag worden er zeilwedstrijden georganiseerd voor de scoutinggroepen die zeilen op de Reeuwijkse plassen. Er wordt in dit weekenx zeer fanatiek gevaren omdat iedereen zich tot beste zeiler van de Reeuwijse plassen wilt bekronen. Daarnaast is dit het moment dat je kan worden gekwalificeerd voor het LSZW (Landelijke Scouting Zeilwedstrijden) in Harderwijk!

LSZW (Landelijke Scouting Zeilwedstrijden)
Mocht je tijdens de regionale zeilwedstrijden heel goed gezeild hebben dan mag je naar de LSZW. Tijdens het weekend van de LSZW wordt er gestreden voor het NK. Waterscoutinggroepen vanuit het hele land reizen af naar Harderwijk om hieraan mee te doen. Het NK is in het verleden meerdere keren gewonnen door de verkenners.

Kerstdiner
Eens per jaar tijdens de donkere dagen komen we met zijn allen samen om van een waar feestmaal te genieten. De leiding en verkenners nemen allemaal gerechten mee voor een grandioos buffet! Als afsluiting doen we met de andere speltakken een leuk nachtspel, dus zorg dat je hierbij bent!

De verkennerwet

Als je bij onze verkennergroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een padvinder is eerlijk
  • Een padvinder is trouw
  • Een padvinder is hulpvaardig
  • Een padvinder is broeder voor alle andere padvinders
  • Een padvinder is voorkomend en sportief
  • Een padvinder heeft zorg voor de natuur
  • Een padvinder weet te gehoorzamen
  • Een padvinder zet door
  • Een padvinder is spaarzaam
  • Een padvinder heeft eerbied voor zichzelf en alle anderen

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via verkenners@cornelisdehoutman.nl

Welkom bij de verkenners!
Intresse? Kom eens een dagje meekijken bij onze speltak!