Groepsindeling

Onze groep

Waterscouting Cornelis de Houtman is de leukste waterscoutinggroep van Gouda. Onze groep geeft jeugdleden in Gouda een onvergetelijke tijd, vol leerzame maar vooral leuke activiteiten. De groep is opgebouwd uit speltakken (een speltak is een bepaalde leeftijdsgroep binnen scouting).

Naast onze groep is er ook meidengroep, de Kastanujo. Wij zitten op hetzelfde terrein en organiseren veel dingen gezamenlijk. Wij verzorgen alle activiteiten voor de jongens en zij voor de meisjes. In het 15e levensjaar komen de jongens en meiden samen bij een speltak.

Bevers (gemengd, 5 – 7 jaar)


Wil jij elke zaterdag doorbrengen met vriendjes en vriendinnetjes?
Kom eens kijken bij de bevers en laat je fantasie werkelijkheid worden in dit avontuur!

bevers@cornelisdehoutman.nl

Welpen (jongens, 7 – 11 jaar)


Ben jij toe aan een spannend avontuur en wil je dingen doen waar je klasgenootjes jaloers van worden?
Kom dan eens kijken bij de welpen, waar elke zaterdag een grote verrassing is!

welpen@cornelisdehoutman.nl

Shanti-welpen (meiden, 7 – 11 jaar)


Ben jij een meisje dat houdt van spannende avonturen en word je niet bang van modder op je kleren? Kom dan eens kijken bij de welpen, waar je elke zaterdag nieuwe vriendinnen ontmoet!

shantiwelpen@kastanujo.nl

Verkenners (jongens, 11 – 15 jaar)


Leren zeilen en tegelijkertijd een geweldige tijd beleven, wie wilt dat nou niet? Kom dan eens kijken bij de verkenners, waar het elke zaterdag een groot feest is op de wateren van de Reeuwijkse Plassen!

verkenners@cornelisdehoutman.nl

Padvindsters (meiden, 11 – 15 jaar)


Heb je zin in lol en gekkigheid, maar wil je ook leren zeilen met andere meiden? Kom dan eens kijken bij de padvindsters, waar elke zaterdag een nieuwe leuke ontdekking is op het water!

padvindsters@kastanujo.nl

Wilde vaart (gemengd, 16 – 18 jaar)


Minder leiding krijgen en meer leiding nemen! Hier maak je je eigen programma. Kom eens kijken bij de wilde vaart en geef aan de zaterdag je eigen draai!

wildevaart@cornelisdehoutman.nl

Stam (gemengd, 18 jaar+)


De stam bestaat uit voornamelijk leidingleden is er elke zaterdag om voor de kinderen een leuke opkomst te organiseren. Dit betekent spellen bedenken, helpen met zeilen, kampvuurtjes bouwen, en nog veel meer.

stambestuur@cornelisdehoutman.nl

Informatie brochure

We vertellen je graag meer over onze vereniging(en). Bekijk daarom hier onze gezamenlijke informatie brochure!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Locatie

Ons clubgebouw ligt precies tussen de Reeuwijkse Plassen en het Goudse Hout in. Dat biedt oneindig veel mogelijkheden om te zeilen, te spelen en avonturen te beleven in het bos, de natuur en op het water. 

Bekijk onze verhuurpagina voor een indruk van ons terrein.

Geschiedenis

De Cornelis de Houtman groep bestaat al meer dan 75 jaar (!) en is opgericht in 1945. In het jaar 1958 is de eerste lelievlet ‘de Apollo’ geschonken door de kaarsenfabriek (tegenwoordig Croda), hiervoor werd er gevaren in allerlei verschillende bootjes.

Meer oude foto`s zien? Dat kan in ons fotoalbum!

Welk cijfer geef je onze website?