Groepsindeling

Onze groep

Waterscouting Cornelis de Houtman is de leukste waterscoutinggroep van Gouda. Onze groep geeft jeugdleden in Gouda een onvergetelijke tijd, vol leerzame maar vooral leuke activiteiten. De groep is opgebouwd uit de volgende speltakken (een speltak is een bepaalde leeftijdsgroep binnen scouting). Naast onze groep is er ook meidengroep, de Kastanujo. Wij zitten op hetzelfde terrein en organiseren veel dingen gezamenlijk. Wij verzorgen alle activiteiten voor de jongens en zij voor de meisjes. In het 15e levensjaar komen de jongens en meisjes samen bij een speltak.

Bekijk op onze gezamenlijke informatiebrochure onze groepsindeling!

Locatie

Ons clubgebouw ligt precies tussen de Reeuwijkse Plassen en het Goudse Hout in. Dat biedt oneindig veel mogelijkheden om te zeilen, te spelen en avonturen te beleven in het bos, de natuur en op het water. 

Bekijk onze verhuurpagina voor een indruk van ons terrein.

Geschiedenis

De Cornelis de Houtman groep bestaat al meer dan 75 jaar (!) en is opgericht in 1945. In het jaar 1958 is de eerste lelievlet ‘de Apollo’ geschonken door de kaarsenfabriek (tegenwoordig Croda), hiervoor werd er gevaren in allerlei verschillende bootjes.

Meer oude foto`s zien? Dat kan in ons fotoalbum!